Gymnázium Dačice | 70 let
Pomáháme k úspěchu
Připravujeme ke studiu humanitních, přírodovědných i technických oborů na VŠ.
zobrazit
Nezůstáváme jen ve škole
Besedy, exkurze a výuka v terénu doplňují teoretickou přípravu studentů.
zobrazit
Pečujeme o vztahy
Adaptační pobyty, společné akce či práce s třídním kolektivem posilují dobré klima.
zobrazit
Technologie nás baví
Programování, 3D tisk i práce s iPady k modernímu vyučování prostě patří.
zobrazit
Čteme na lavici i pod lavicí
Třídní knihovničky, dílny čtení i čtenářský klub – každý se může začíst…
zobrazit

Gymnázium Dačice

Jsme moderní střední škola se sedmdesátiletou tradicí. Poskytujeme kvalitní vzdělání ve čtyřletém a osmiletém oboru. Máme profesionální učitelský sbor i nadstandardní technologické vybavení. Nabízíme otevřenou komunikaci a studijní atmosféru.

Co se děje?

Talent Jihočeského kraje

Talent Jihočeského kraje

vloženo před 2 týdny 2 minuty ke čtení

Lukáš Rella z oktávy uspěl v soutěži Talent Jihočeského kraje. Za svou práci a úspěchy, jichž dosáhl v roce 2023, byl oceněn mezi ...

YPEF 2024

YPEF 2024

vloženo před 4 týdny 1 minuta ke čtení

Ve středu 21. února se konalo místní kolo lesnické soutěže YPEF v budově Lesů České republiky s.p., Lesní správy Telč. Naše gymnázium ...

Fyziklání 2024

Fyziklání 2024

vloženo před 2 týdny 17 minut ke čtení

Nemáte do konce týdne co dělat? Výborně! Můžete se pustit do historicky nejdelšího článku našeho blogu. Na svědomí ho má osm chytrých ...

Hledáme učitele

Hledáme učitele

vloženo před měsícem 1 minuta ke čtení

Pro příští školní rok hledáme dva nové kolegy ideálně s aprobacemi český jazyk + dějepis a fyzika + informatika.

Nejbližší akce

čt 28.03.

Velikonoční prázdniny

Sotva skončily jarní prázdniny, na obzoru jsou ty velikonoční. Pomlázka, šmigrust anebo taky šlahačka. Letos připadá zelený čtvrtek na 28. března. Do školy se vrátíme v úterý 2. dubna. Veselé Velikonoce!

st 03.04.

Krajské kolo Dějepisné soutěže gymnázií

Do krajského kola Dějepisné soutěže gymnázií se vydá trojlístek nadějných historiků ve složení Jakub Jedlička z 2. ročníku, Jakub Kaláb z oktávy a Matěj Kopeček z kvinty. Do Českých Budějovic je doprovodí paní učitelka Kloiberová. Tak ať to zase vyjde!

st 03.04.

Maturitní písemné práce

Už jim to začne! Maturitní zkoušky 4. ročníku a oktávy zahajují písemné práce na začátku dubna, a to z anglického jazyka ve středu 3. 4. od 13.00, z německého jazyka ve čtvrtek 4. 4. také od 13.00 a z češtiny v pátek 5. 4. ve 12 hodin. Výuka maturitních ročníků v těchto dnech odpadá.

st 03.04.

Krajské kolo olympiády z německého jazyka

Do krajského kola olympiády z německého jazyka postoupil Pavel Urbanec ze 3. ročníku. V Českých Budějovicích, kam se vypraví 3. dubna, mu budeme držet palce.

čt 04.04.

Krajské kolo ekonomické olympiády

Den po krajském kole olympiády z němčiny změří Pavel Urbanec své síly také s nejlepšími ekonomy kraje. Krajské kolo ekonomické olympiády, které se v Českých Budějovicích uskuteční 4. dubna, bude jistě méně konverzační, avšak neméně náročné. Ať se daří!

pá 05.04.

Krajské kolo biologické olympiády

Do krajského kola biologické olympiády postoupil Antonín Večeřa z 1. ročníku. V Českých Budějovicích ho první dubnový pátek podpoří paní učitelka Voldřichová.

po 08.04.

Divadelní představení Pygmalion

Na divadelní představení do pražského Divadla na Vinohradech se vydají žáci kvinty a sexty v pondělí 8. dubna. Autobus bude vyrážet už v šest hodin ráno od školy, návrat cca v 18 hodin. Studenty doprovodí naši češtináři Petra Mašátová, Kateřina Němečková a Luboš Krátký.

po 22.04.

Olympiáda z biologie, kategorie D

Do Jindřichova Hradce na okresní kolo olympiády z biologie (kategorie 6. a 7. tříd) se vypraví Thea Nevrklová z primy v pondělí 22. dubna v doprovodu paní učitelky Renaty Holčapkové. Fandíme moc!

Chci zde studovat

Prohlédněte si nabídku našich studijních oborů, přehled volitelných předmětů, zájmových aktivit i dalších programů pro studenty Gymnázia Dačice.

více informací

 

Partneři školy


Jihočeský kraj – zřizovatel školy

Město Dačice

G-ONE.tv

Knihovna Matěje Mikšíčka Dačice

Kulturní dům Beseda Dačice

Školní pokladna

 

 

zpět nahoru