Gymnázium Dačice | 70 let
Pomáháme k úspěchu
Připravujeme ke studiu humanitních, přírodovědných i technických oborů na VŠ.
zobrazit
Nezůstáváme jen ve škole
Besedy, exkurze a výuka v terénu doplňují teoretickou přípravu studentů.
zobrazit
Pečujeme o vztahy
Adaptační pobyty, společné akce či práce s třídním kolektivem posilují dobré klima.
zobrazit
Technologie nás baví
Programování, 3D tisk i práce s iPady k modernímu vyučování prostě patří.
zobrazit
Čteme na lavici i pod lavicí
Třídní knihovničky, dílny čtení i čtenářský klub – každý se může začíst…
zobrazit
×
Terénní exkurze 2. ročníku a sexty

Blíží se terénní exkurze 2. ročníku a sexty. Na Pálavu s nimi vyrazí pan učitel Dohnal a třídní učitelky M. Chňoupková a M. Lebedová. Žáci, kteří se exkurze neúčastní, budou mít společnou výuku podle aktuálního rozvrhu v bakalářích denně 8 -12.30.

Gymnázium Dačice

Jsme moderní střední škola se sedmdesátiletou tradicí. Poskytujeme kvalitní vzdělání ve čtyřletém a osmiletém oboru. Máme profesionální učitelský sbor i nadstandardní technologické vybavení. Nabízíme otevřenou komunikaci a studijní atmosféru.

Co se děje?

Přírodovědný klokan 2024

Přírodovědný klokan 2024

vloženo před 4 týdny 3 minuty ke čtení

Po roce se konal opět matematický klokan pro zájemce (nejen) z našeho gymnázia. Poslední dvě hodiny v pátek sice nebyly zrovna vstřícným ...

Talent Jihočeského kraje

Talent Jihočeského kraje

vloženo před 2 měsíci 2 minuty ke čtení

Lukáš Rella z oktávy uspěl v soutěži Talent Jihočeského kraje. Za svou práci a úspěchy, jichž dosáhl v roce 2023, byl oceněn mezi ...

YPEF 2024

YPEF 2024

vloženo před 2 měsíci 1 minuta ke čtení

Ve středu 21. února se konalo místní kolo lesnické soutěže YPEF v budově Lesů České republiky s.p., Lesní správy Telč. Naše gymnázium ...

Nejbližší akce

čt 09.05.

Krajské kolo biologické olympiády

Do krajského kola olympiády z biologie postoupila Zuzka Palánová. Ve čtvrtek 9. května ji tam doprovodí paní učitelka Voldřichová.

po 13.05.

Terénní exkurze na Pálavě

Na přírodovědnou exkurzi se vydají žáci 2. ročníku a sexty. Pan učitel Dohnal ji tentokrát organizuje na Palávě. Kromě něj se akce zúčastní také třídní učitelky obou tříd. Tak vzhůru do terénu!

po 20.05.

Ústní maturitní zkoušky

Ústní maturitní zkoušky 4. ročníku a oktávy budou probíhat od pondělí 20. do středy 22. května. Slavnostní zahájení zkoušek obou tříd proběhne od 8 hodin v učebně G4 (maturitní místnost 4. ročníku) a G2 (maturitní místnost oktávy).

čt 23.05.

Svět knihy

Tradiční zájezd pro knižní nadšence a fanoušky literatury na veletrh Svět knihy pořádá pan učitel Krátký. Studenty kvinty a 1. ročníku do Prahy doprovodí také češtinářky K. Němečková a P. Mašátová.

pá 31.05.

Předávání maturitních vysvědčení

V kulisách Státního zámku Dačice se odehraje předávání maturitních vysvědčení oktávy a 4. ročníku. Pro oktávu je naplánováno na 15. hodinu, pro čtvrtý ročník od 16 hodin. Takže maminky, tatínky, sestry, bratry, tety, strýce, bratrance i sestřenice, babičky, dědečky i kapesníčky s sebou.

Chci zde studovat

Prohlédněte si nabídku našich studijních oborů, přehled volitelných předmětů, zájmových aktivit i dalších programů pro studenty Gymnázia Dačice.

více informací

 

Partneři školy


Jihočeský kraj – zřizovatel školy

Město Dačice

G-ONE.tv

Knihovna Matěje Mikšíčka Dačice

Kulturní dům Beseda Dačice

Školní pokladna

 

 

zpět nahoru