Gymnázium Dačice | 70 let

Adaptační kurz 1. ročníku 2019/2020

Je již mnohaletou tradicí, že se na gymnáziu na začátku roku konají seznamovací pobyty (tzv. adaptační kurzy) a jinak tomu nebylo ani letos.

3 minuty ke čtení vloženo před 5 roky

Je již mnohaletou tradicí, že se na gymnáziu na začátku roku konají seznamovací pobyty (tzv. adaptační kurzy) a jinak tomu nebylo ani letos. Po adapťáku primy, který se uskutečnil v prvním školním týdnu, jsme se v týdnu druhém vydali na adapťák také my, studenti prvního ročníku. Po důkladných informacích od pana Chalupy a paní učitelky třídní, jsme si mysleli, že jsme na námahu a program kurzu dostatečně připraveni, ale čekalo nás spoustu překvapení.

Ve středu 11. 9. jsme se z rána shromáždili, spolu s panem učitelem Chalupou, Tobolkou a paní učitelkou Voldřichovou u školy a vydali se na kolech na výlet po České Kanadě. Startu ještě předcházelo důkladné kontrolování výbavy a stavu bicyklů, kde bylo zjištěno pár drobných i závažnějších defektů. Naštěstí jsme s sebou měli učitele, který je muž činu a tedy díky panu Tobolkovi jsme mohli vyrazit směr k dnešní cestě. K večeru jsme dorazili do cíle - Radíkova. Zde se k nám přidali spolužáci, kteří přijeli autem a společně jsme se ubytovali. Po vytouženém odpočinku nás večer čekalo ještě vzájemné seznámení.

Program čtvrtečního dne byl opravdu nabitý, k naší velké radosti nás také během dne navštívili někteří učitelé z dačického gymnázia. Po ranní rozcvičce a snídani nás čekaly společné hry, které měly upevnit náš kolektiv a při nichž jsme si užili mnoho zábavy. Odpoledne byl pak připraven branný závod, který prověřil nejen rychlost našich nohou, ale také naše znalosti z nejrůznějších oborů. Na závěr jsme si ještě vyzkoušeli hod granátem a střelbu ze vzduchovky, která byla jednoznačně pod nadvládou dívek z prvního ročníku. Další částí programu byl cyklovýlet na valtínovskou rozhlednu U Jakuba. Po návratu zpět jsme měli volný program. Někteří hráli ping pong, jiní zase přehazovanou apod. Večer přišlo vyhlášení vítězů branného závodu, střelby ze vzduchovky a nejlepších cyklistů. V samotném závěru dne jsme se všichni společně sešli u táboráku. Opékali jsme špekáčky a za doprovodu hudebních nástrojů jsme si zazpívali. Celou dobu jsme byli pod drobnohledem nového dronu, který opět ovládál pan Tobolka. Žádná neplecha nám tedy neprošla, kdykoli se nad námi snášelo sledovací zařízení.

A pak už přišel poslední den našeho pobytu, pátek. Po ranní rozcvičce nastal čas úklidu a balení. Byť se nám to příliš nelíbilo, museli jsme se se zdejší základnou rozloučit a vydat se, plni zážitků a opět na kolech, zpátky domů.

Nezbývá než poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci pobytu, zvláště našemu pedagogickému doprovodu, ale i všem, kteří nás přijeli navštívit.

Marek Svoboda, Zuzana Voldřichová

Vloženo Od

G-one.tv video

zpět nahoru