Gymnázium Dačice | 70 let
×
Ředitelské volno v době didaktických testů

Ve čtvrtek 2. a pátek 3. května pokračují maturitní zkoušky 4. ročníku a oktávy didaktickými testy z matematiky, anglického a českého jazyka. Abychom zajistili hladký průběh zkoušek, budou mít žáci vyššího gymnázia v těchto dnech ředitelské volno.

Ceny ředitele školy 2022/2023

Ceny Ředitele školy za letošní školní rok byly předány na slavnostním zasedání Studentského parlamentu Gymnázia Dačice v Restauraci u Malínků v pátek 23. června.

2 minuty ke čtení vloženo před 7 měsíci

Laureáty Cen ředitele školy pro mimořádné studentské osobnosti se letos na návrh studentského parlamentu stali: Bedřich Nehyba ze 3. ročníku, Jakub Kaláb a Viktor Martinů ze septimy.

Bedřich Nehyba (3. ročník)

Bedřich pravidelně reprezentuje školu v předmětových olympiádách. Ve školním roce 2021/2022 vyhrál okresní kolo olympiády z českého jazyka a postoupil do krajského kola.  V loňském školním roce vyhrál okresní kolo olympiády ze zeměpisu a postoupil do krajského kola. Školu reprezentoval i v krajském kole logické olympiády mezi 32 nejúspěšnějšími řešiteli z celého Jihočeského kraje.

Jakub Kaláb (septima)

Jakub se po celou dobu studia zajímá především o historii a baví ho také německý jazyk. V roce 2023 obsadil v týmu s Jakubem Jedličkou a Lukášem Relou 3. místo v krajském kole Dějepisné soutěže gymnázií, které jim zajistilo postup do podzimního republikového finále. V předmětových olympiádách postoupil v letošním školním roce do krajského kola olympiády z dějepisu (po vítězství v okresním kole) a olympiády z německého jazyka (po 2.místě v okresním kole).

Viktor Martinů (septima)

Viktor věnuje svůj volný čas práci pro Školní internetovou televizi G-ONE. V soutěži amatérských filmů Antifetfest 2022 skončil na druhém místě se svým filmem (Z)rádce, v týmu s Emou Muselovou, Dominikem Novákem a Jakubem Kalábem. Jako lektor se zapojil do projektu Chytře na chytrá zařízení aneb studenti učí seniory. V týmu s Jakubem Kalábem a Dominikem Novákem obsadil 2. místo v krajském kole soutěže EuropaSecura.

Mgr. Milan Točík, ředitel školy

Vloženo Od
zpět nahoru