Gymnázium Dačice | 70 let

Novinky školního roku 2019/2020

Prázdninové měsíce jsou nenávratně za námi a nový školní rok zaťukal na dveře. Pojďme je pootevřít a nahlédnout, co nového přinese.

2 minuty ke čtení vloženo před 5 roky

Pro kroužek programování robotů Lego Boost, který zahájil svou činnost v loňském školním roce a pokračovat bude i v roce 2019/2020, se podařilo zakoupit z grantu THK Rhythm Automotive Czech a. s. dva nové roboty Lego Mindstorms EV3. Z grantu vypisovaného každoročně Jihočeským krajem získala naše škola drona, tedy bezpilotní, dálkově řízené letadélko. Využívat ho bude školní internetová televize G-one.tv pro letecké kamerové záběry i fotografie.

S novým školním rokem také představuje gymnázium své nové logo v jednoduchém a moderním designu. Tvoří ho provázané iniciály Gymnázia Dačice v modrém šestiúhelníku. Tvar šestiúhelníku symbolizuje všestrannost, tedy všeobecné vzdělání, které studenti gymnázia získávají. Modrá barva je tradičním znakem vzdělanosti. Graficky odlišené písmeno "u" v názvu gymnázia zdůrazňuje "um" našich studentů i pedagogů, jejich dovednosti a důvtip.

S novým logem jdou ruku v ruce také nové webové stránky školy, graficky čisté, přehledné a funkční, jimž dominuje slider s fotografiemi a texty, které se mění. Stránky jsou vytvořeny v responzivním designu, který zaručuje optimalizaci jejich zobrazení pro různá zařízení (mobily, notebooky, tablety apod.). Prohlédnout si je můžete na www.gymn-dacice.cz.

V sekci "Pedagogický sbor" tam mimo jiné narazíte i na profily pěti nových učitelů, kteří posílí tým našich zaměstnanců. Jedná se o matematikářku Mgr. Marcelu Blahovou, matematikáře a fyzikáře Mgr. Jakuba Nemčika a tři absolventy dačického gymnázia Natálii Hotařovou, která bude učit zeměpis, Mgr. Zuzanu Voldřichovou a Bc. Daniela Lovětínského, nové vyučující tělesné výchovy. Po mateřské dovolené se také vrací učitelka německého jazyka Mgr. Jana Šuhajová. Přejeme jim i všem ostatním učitelům a studentům dačického gymnázia do nového školního roku hodně sil, nápadů, fajn společných zážitků a ať Vás to baví!

Mgr. Petra Mašátová

 

Základní informace o dotaci:

Dotační program: 
Podpora práce s dětmi a mládeží, 1. výzva pro rok 2019

Reg. číslo dotace:
415-02-032/19

Název projektu: 
Vybavení pro studentskou internetovou televizi G-ONE.tv

Termín realizace:
8/2019 – 11/2019

Výše grantu:
20.000 Kč

Příjemce grantu: 
Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213, ul. B. Němcové 213/V, 380 11 Dačice
IČ: 608 16 929
Statutární zástupce: Mgr. Milan Točík, ředitel

Vloženo Od
zpět nahoru